Dit dashboard bestaat uit 4 tabbladen voor de offertes, orders, pakbonnen en facturen. Onder elk tabblad wordt een onderscheid gemaakt met een tabel voor de algemene (header) gegevens en een tabel voor de regelgegevens. Door filters op de tabellen te zetten, kan er inzicht verkregen worden in de ingevoerde data binnen MKG
Het dashboard Debiteuranalyse alle boekjaren kan per debiteur worden gedraaid en geeft inzicht in diverse kengetallen van de debiteur, zoals het aantal orders, het resultaat en de leverbetrouwbaarheid.
Met het dashboard Inkooporder analyse krijg je inzicht in je inkooporders, opgedeeld in meerdere categorieën. Hierdoor zie je snel hoe de inkoop door de tijd is verlopen en hoe de orders verdeeld zijn over je crediteuren, voorraadgroepen, artikelen en landen.
Met het dashboard VC-NC uren (8007) kan worden geanalyseerd hoe de voor- en nacalculatie-uren van productie met elkaar in verhouding staan op basis van verschillende categorieën. Door te kijken naar het aantal orders dat niet is gelinkt aan voorcalculaties, kan ook worden gecontroleerd hoe goed uren worden geboekt.
De relatie vormt de basis voor al jouw offertes en orders die je in MKG vastlegt. Aan de hand van deze handleiding maak je in een paar stappen eenvoudig en snel een relatie aan.
Het standaard dashboard Project samenvatting (8000) toont de offertes, orders en prijsafspraken die per module gelinkt zijn aan het geselecteerde project. Dit geeft een totaaloverzicht van een project, waarin alle relevante informatie centraal te vinden is.
Aanleiding is de vraag: “Als het doel voor offertes en orders niet op de rapportdefinitie kan worden vastgelegd, maar op de layout, waarom is het dan toch mogelijk om hier je doel te kiezen?” Om deze vraag te beantwoorden geven we uitleg over het instellen van de doelen op rapporten.
Om met offerteaanvragen te kunnen werken moet je systeem daarvoor zijn ingericht. Achtereenvolgens stel je de procesnummering, de rapportdefinitie en de doelstructuur in. In deze handleiding lees je hoe je in MKG de procesnummering van de offerteaanvraag instelt.
Dit artikel beschrijft de administratie-instellingen op het tabblad 'Status en acties'. Op dit tabblad vind je de standaard inrichting van het status-en-actiemodel van de calculatie.
Dit artikel beschrijft de administratie-instellingen op het tabblad 'Status en acties'. Op dit tabblad vind je de standaard inrichting van het status-en-actiemodel van de verkoopofferte.
Dit artikel beschrijft de administratie-instellingen op het tabblad 'Shop Floor'. Op dit tabblad vind je de instellingen voor 'In-/uitklokken', 'Stoppen', 'Time-out', 'Bijzondere instellingen' en 'Volgorde velden Shop Floor'.
Dit artikel beschrijft de administratie-instellingen op het tabblad 'Procesnummering'. Voor de diverse processen kent MKG nummerreeksen die al dan niet boekjaarafhankelijk zijn. Je kunt de standaard hanteren van MKG of een eigen procesnummering toepassen.
Dit artikel beschrijft de administratie-instellingen op het tabblad 'Prijsopbouw'. Op dit tabblad vind je de standaard instellingen voor de prijsopbouw in MKG5, verdeeld in 'Prijsopbouw', 'Bewerkingen', 'Artikelen' en 'Verdeling nettoprijs nacalculatie'.
Ter ondersteuning van het verkoopproces biedt MKG je de modules Verkoopoffertebeheer en Verkooporderbeheer. Naast de ondersteuning van het basisproces voor de aanvragen, aanbiedingen en orders hebben deze modules een aantal specifieke functionaliteiten.
Het Mijn MKG Kenniscentrum bevat een veelheid aan handleidingen die je kunnen helpen om met administratie-instellingen te werken. Dit artikel biedt een index van deze handleidingen.
- MKG5MKG004
We beschrijven hoe je met de planning kunt werken. We hebben een aantal orders ingevoerd en een aantal resources gedefinieerd, in dit geval machines. Voor de eenvoud geven we hier geen verklaringen van de knoppen, schermen en bediening.
De module Shop Floor wordt voornamelijk gebruikt om op de werkvloer de directe en indirecte uren in te voeren. Daarnaast kunnen ook andere handelingen uitgevoerd worden, zoals orders (gedeeltelijk) gereedmelden.
- MKG5MKG004
De productieorder types kunnen worden gebruikt om de orders onder te verdelen in verschillende types. Op basis van de types kunnen dan selecties worden gemaakt.
In dit artikel wordt ingegaan op het vastleggen van een 'Overige kosten type' op een offerte of order in MKG. Daarna wordt ingegaan op het onderhouden en de inrichting van 'Overige kosten types'.