Het uitgangspunt voor dit webinar: de standaard inrichting van MKG is niet altijd toereikend voor de bedrijfsspecifieke processen en workflow. Om controle te kunnen houden over jouw data kun je deze met behulp van de functionaliteiten Veldvalidatie en Gebruikers procesmeldingen contextafhankelijk maken. Met andere woorden, aan laten sluiten bij jouw specifieke situatie.
Ben je in jouw organisatie belast met de workflow of verantwoordelijk voor interne bedrijfsprocessen? En lukt het niet altijd om dit met het status-en-actiemodel van MKG in te richten? Dan is dit webinar misschien interessant voor je.
Met veldvalidatie valideer je de inhoud van bepaalde velden in MKG. De inrichting gebeurt per veld en kan verplichtend, waarschuwend of informatief zijn. In MKG zijn deze velden respectievelijk rood, oranje of blauw omrand. Is een veld correct gevuld, dan zal dit veld groen omrand zijn. Veldvalidatie is mogelijk met en zonder conditie.
Met gebruikers procesmeldingen bewaak je je bedrijfsproces. Deze functionaliteit is een aanvulling op het status-en-actiemodel in MKG. Gebruikers procesmeldingen zijn meldingen die blokkerend of signalerend zijn op basis van een trigger, waarna MKG in het proces een actie uitvoert. Deze actie kan bestaan uit alleen een procesmelding of een procesmelding gekoppeld aan een activiteit. Omdat bij gebruikers procesmeldingen altijd sprake is van een conditie, zijn deze alleen in te richten door een MKG BI/Business consultant.
De voorbeelden die in dit webinar zijn behandeld, zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden van veldvalidatie en gebruikers procesmeldingen. Bekijk ook dit artikel met video's van twee voorbeelden: Stuklijst vrijgeven bij een afwijkende revisie en Niet kunnen bevestigen zonder tekening. Andere toepassingen:
Veldvalidatie en gebruikers procesmeldingen kunnen in ieder proces worden toegepast. Het is wel belangrijk dat je vooraf goed hebt nagedacht, beschreven en uitgetekend welke velden in MKG moeten worden gevalideerd of welke actie(s) in MKG moet(en) worden gesignaleerd of geblokkeerd, voordat we dit bij je kunnen gaan inrichten.
Beheerder | MKG consultant | |
Veldvalidatie (zonder conditie) | ||
Veldvalidatie (met conditie) | ||
Gebruikers procesmeldingen |
Dat kan zeker! Op dit moment is het het handigst dat op eindproductniveau een LDM-veld gemaakt wordt dat een true of false geeft als het over de 90% NC gaat. Vervolgens zal met een procesmelding de conditie op basis van dit veld ingesteld worden en zal er een signalerende melding kunnen komen. Overigens is de functionaliteit 'Gebruikers procesmeldingen' hier niet voor nodig. Je kunt ook alleen het LDM-veld laten maken en vervolgens voorwaardelijke opmaak instellen bij de actie Definitief verwerken. Dit kan ook al voldoende signaleren.
Er komt momenteel geen melding terug naar de originele aanmaken van de inkooporder. Dit kan wel ingesteld worden, maar dan moet de inkoper ook die activiteit weer gereedmelden. Het kan ook door bijvoorbeeld in de actielijst met voorwaardelijke opmaak een groene kleur te geven aan de inkooporderregels waarbij de activiteit van afdeling Financieel is afgerond.
Dat kan zeker! De trigger kan dan zijn: "Is de verkooporderregel in de status Herbevestigen." Dat betekent dat de verkooporderregel één keer is bevestigd naar de klant en dat kan het moment voor een werkvoorbereider zijn om een productieorder aan te maken.
Nee. Het niet toevoegen van een automatische incasso aan de betaalbatch is op basis van een conditie en zal als gebruikers procesmelding door een MKG consultant ingericht moeten worden.
Als het gaat om parameters op de verkoopofferte- en verkooporderregel, is dit op dit moment nog niet mogelijk.
Momenteel zijn er geen plannen om deze functionaliteit breder beschikbaar te maken.
In MKG is het mogelijk om digitale facturatie (e-facturatie) eenvoudig te integreren in je bedrijfsprocessen. Door elektronische facturen rechtstreeks vanuit MKG te verzenden en ontvangen, bespaar je tijd, minimaliseer je fouten en verhoog je je efficiëntie.
MKG ondersteunt de toonaangevende e-facturatieformaten XRechnung en ZUGFeRD. Zolang we de bestanden maar in XML-formaat ontvangen, kun je naadloos aan de slag met e-facturatie, zonder compatibiliteitsproblemen of workflowverstoringen.
Heeft je organisatie specifieke behoeften of vereisten? Dan staat ons BI-team voor je klaar om de nodige aanpassingen door te nemen. Samen behandelen we alle gewenste gegevensvelden en kijken we of deze volledig kunnen worden gekoppeld.