Wat gebeurt er met mijn melding? Deel 2: uitwerking

 


Duizenden gebruikers werken dagelijks met onze software. Over het algemeen verloopt dat zonder veel problemen. Maar af en toe kunnen onverwachte of ongewenste resultaten van bepaalde handelingen voor obstakels in je werk zorgen. In dat geval kun je je probleem bij ons melden. Hoe gaan wij vervolgens met deze melding om? In vier delen nemen we je mee in de route die jouw melding aflegt binnen MKG. In deel 2: de uitwerking van een melding.

 

Meldingen voor Ontwikkeling

Meldingen die worden doorgezet naar de afdeling Ontwikkeling, worden vooraf ingedeeld in een aantal categorieën die op verschillende manieren, door verschillende personen en met verschillende doorlooptijden worden behandeld. Een aantal ervan lichten we hier uit.

Verschillende soorten meldingen

 


Foutieve werking van de software

Een klant of een collega kan een onverwachte werking in MKG melden. Deze melding wordt uitgewerkt met een stappenplan, waarmee de foutieve situatie gereproduceerd kan worden. Bij deze uitwerking wordt onder andere bekeken of het een recente aanpassing in de werking van de software betreft. Dit heeft invloed op de prioriteit die een melding krijgt. Op basis van het aangeleverde stappenplan lost de afdeling Ontwikkeling vervolgens de foutsituatie op. Dit stappenplan wordt later gebruikt door de testafdeling om deze oplossing te testen. Indien mogelijk wordt een tijdelijke workaround aangeboden, zodat de klant zijn werkzaamheden toch uit kan voeren.


Wensen voor nieuwe functionaliteit

Als een klant of collega een aanpassing of nieuwe functionaliteit wenst, wordt er een user story opgesteld, met als basis drie vragen: wie, wat en waarom? Vooral de waarom-vraag is belangrijk voor het ontwerp van een softwareaanpassing. Het kan ook zijn dat er een alternatieve werkwijze aangeboden wordt aan de aanbieder van de wens, waarbij met de huidige functionaliteit hetzelfde resultaat behaald kan worden. Klanten die overstappen van MKG004 naar MKG5, ervaren soms het gemis van bepaalde functionaliteiten. Deze missende functionaliteiten worden beschreven en waar mogelijk worden ook hier alternatieven aangeboden waar een klant (voorlopig) toch het gewenste resultaat mee kan bereiken.