Duizenden gebruikers werken dagelijks met onze software. Over het algemeen verloopt dat zonder veel problemen. Maar af en toe kunnen onverwachte of ongewenste resultaten van bepaalde handelingen voor obstakels in je werk zorgen. In dat geval kun je je probleem bij ons melden. Hoe gaan wij vervolgens met deze melding om? In vier delen nemen we je mee in de route die jouw melding aflegt binnen MKG. In deel 3: de refinement van een melding, oftewel de beoordeling door de afdeling Ontwikkeling.
|
Refinement
Zodra de melding is gecategoriseerd en uitgewerkt, vindt een beoordeling door afdeling Ontwikkeling plaats. In deze refinement wordt de melding aangevuld met de verwachte impact (in uren), het mogelijke risico en een technische oplossingsrichting. Vervolgens wordt de melding gepromoveerd naar een nieuwe wijziging of, als deze reeds bestaat, gekoppeld aan een bestaande wijziging met hetzelfde onderwerp. Dezelfde melding kan immers door verschillende klanten aangeleverd kan worden. Op basis van de urgentie wordt bepaald hoe snel de wijziging opgepakt gaat worden. Daarbij zijn er in het algemeen drie mogelijke keuzes.
|
Showstoppers
Cruciale fouten zullen per definitie direct worden opgepakt, onafhankelijk van de planning van de versie. Deze wijzigingen zullen ook zo snel mogelijk door middel van een patch worden gereleased.
|
|
Wensen die in de actuele versie passen
Wensen en foutoplossingen die niet urgent zijn, maar planningstechnisch op basis van prioriteit, impact en risico nog in de actuele versie passen, worden in de huidige versie opgepakt. In principe geldt dat er om de vijf weken een nieuwe versie wordt uitgerold.
Wensen die niet in de actuele versie passen
Wensen en foutoplossingen die niet urgent zijn en niet in de actuele versie passen, worden in het zogenaamde product backlog opgenomen en te zijner tijd op basis van prioriteit in een latere versie ingepland.
De afdeling Ontwikkeling werkt volgens het scrum-model. Wat dit betekent en welke consequenties deze manier van werken voor de opvolging van de meldingen heeft, lichten we in één van de volgende nieuwsbrieven iets uitgebreider toe.
|